Over

Speeltuin Neeltje Jans

Speeltuin Neeltje Jans is een plek om lekker, gezond buiten te spelen en om anderen te ontmoeten. Wij proberen zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. De speeltuin heeft toestellen voor jong en oud. Het hele jaar door organiseren wij activiteiten. Wegens Corona liggen vrijwel activiteiten nu even stil, maar wij hopen natuurlijk dat daar snel weer verandering in komt.

De speeltuin is in de zomerperiode dagelijks geopend. Op weekdagen is er vanaf 10 uur toezicht door de beheerder. Onze activiteiten zijn in de eerste plaats gericht op het spelende kind tot 12 jaar, maar we hebben ook een programma voor mensen van alle leeftijden, van 0 tot 80 jaar.

Kinderen hebben altijd behoefte aan een veilige speelomgeving. Hierom staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel en vinden er regelmatig inspecties plaats. Tijdens de inspectie lopen de beheerders en/of vrijwilligers met de inspecteur mee. Zij krijgen advies over het onderhoud van speeltoestellen. Zo kunnen zij zelf wekelijks de visuele inspecties doen.

Nieuwe speeltuin

Vinden en binden

van vrijwilligers

Het vinden en binden van buurtbewoners die zich als vrijwilliger of bestuurder willen inzetten voor de speeltuinvereniging is een continu proces. Dat betekent zowel het activeren van het netwerk van maatschappelijke organisaties, buurtverenigingen en bewoners op bestuurlijk niveau, als het betrekken van bewoners bij het bedenken en organiseren van activiteiten. Deze inzet leidt tot een zichzelf versterkend effect waarbij nieuwe bezoekers zorgen voor een levendige sfeer, met meer activiteiten en meer vrijwilligers.

Hierom worden er in Speeltuin Neeltje Jans diverse activiteiten voor wijk- en buurtbewoners georganiseerd. Van bloemstukjes tot cupcakes maken, van Halloween, Sinterklaas en Kerst tot bijzondere themadagen. Zo willen wij de saamhorigheid in Pendrecht vergroten en houden we onze buurt leefbaar.

Speeltuinvereniging Neeltje Jans bestaat al tientallen jaren en is voor vele generaties een begrip voor de wijk Pendrecht. Onze speeltuin draait op vrijwilligers. Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen die ons mee willen helpen. Er is altijd wel wat te doen, zoals bijvoorbeeld klussen, schoonmaken en onderhoud. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten voor jong en oud. Ook daar zijn mensen voor nodig. Voorwaarden om vrijwilliger bij ons te worden zijn er niet. Betrouwbaarheid wordt uiteraard op prijs gesteld. Hulp is welkom want: zonder vrijwilligers, geen speeltuinvereniging.

Interesse om vrijwilliger te worden?

Ons

team

Bien Hofman

Bien Hofman

Voorzitter

Desiree van Det2

Desiree van Det

Penningmeester

Joyce Koorndijk

Joyce Koorndijk

Secretaris

Johanna van der Niet

Johanna van der Niet

Activiteiten

Joke Spijkers

Joke Spijkers

Algemeen

Pieter Degeling

Pieter Degeling

Toezichthouder

WORD OOK LID VAN ONZE VERENIGING

Jaarlijkse contributie van 5 euro