Winterpakket voor kwetsbare kinderen

In december krijgen Rotterdamse kinderen, die in armoede opgroeien, een ‘Winterpakket’. Het pakket is een initiatief van gemeente Rotterdam en Stichting Samen voor alle Kinderen.

Dit Winterpakket (zie foto hierboven) biedt kinderen perspectief in deze donkere en moeilijke tijd. Juist voor deze kinderen kan het vele thuis zijn vervelende situaties met zich meebrengen.
 

Het Winterpakket

Het Winterpakket helpt de kinderen om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. De inhoud is zeer divers: van knutselspullen, een voetbal en klei tot een Pathé-Thuis-bon waarmee je thuis een bioscoopfilm kunt kijken. De spullen zijn gericht op sport, spel, knutselen, gezamenlijke en gezellige activiteiten die zowel binnen (bijvoorbeeld koken) als buiten (zoals een speurtocht in de omgeving) kunnen worden ondernomen.
 

Drie soorten pakketten

Kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar komen in aanmerking voor een pakket. Er zijn drie verschillende soorten Winterpakketten. Een 4-jarige ontvangt een ander pakket dan een 12-jarige. In ieder pakket zit bijvoorbeeld een boek maar het hangt van je leeftijd af welk boek je ontvangt.
 

Uitgedeeld en aan te vragen

In totaal worden er 1.500 pakketten verspreid. Deze kunnen worden aangevraagd door iedereen die met kinderen werkt die in de doelgroep vallen, zoals de jeugdzorg of het onderwijs. Maar ook vrijwilligers van lokale particuliere initiatieven kunnen het pakket aanvragen voor kinderen in hun werkgebied. Tot 18 december worden de Winterpakketten uitgedeeld. Werk jij met gezinnen/kinderen die in armoede leven of in kwetsbare situatie zitten? Dan kun jij hen kosteloos verblijden met een Winterpakket. Vraag hier het Winterpakket aan.
 

Samen voor alle Kinderen (Sam&)

Samen voor alle Kinderen (Sam&) is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit doet Sam& in samenwerking met gemeenten, lokale partners en bedrijven waaronder de Rabobank.
 

Eerder al quarantaine-pakketten uitgedeeld

In april werden er eerder 500 quarantaine-pakketten uitgedeeld door de gemeente in samenwerking met Stichting Jarige Job met producten om de gezinsleden in huis of buiten bezig te houden en even uit de sleur en soms gespannen sfeer te halen. Omdat de coronacrisis nog steeds zorgt voor beperkende maatregelen, lijkt de groep kwetsbare kinderen wederom de dupe te worden.
 

Wat Kan je allemaal doen met de inhoud van het Winterpakket?

Bekijk onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over de inhoud.