Wij(k) aan Zet!

Rotterdammers krijgen meer te zeggen over hun wijk. In Rotterdam is de Wijk aan Zet. Met onze nieuwe wijkdemocratie krijg je meer invloed op jouw wijk. Zo kun je vanaf maart 2022 met al je ideeën terecht bij de wijkraad. En ga je liever zelf aan de slag? Stel je dan verkiesbaar voor de wijkraad!

Wijk aan Zet

Rotterdammers zitten vol goede ideeën. Met Wijk aan Zet gaan Rotterdammers en de gemeente hiermee samen aan de slag. In de wijkhubs vind je mede-werkers van de gemeente. En kun je partners uit de wijk ontmoeten. Je kunt hier gemakk elijk binnenlopen met een vraag of idee. Jouw stem kun je ook la-ten horen via Mijn.Rotterdam.nl. Op dit digitaa l platform kun je ideeën indienen, meedenken én meestemmen over bewo – ners initiatieven. Daarnaast komen er 39 wijkraden door heel Rotterdam.

De wijkraad

Een wijkraad bestaat uit zeven tot elf wijkbewoners. Na maart 2022 maken bewoners, wijkraden, partners in de wijk én de gemeente samen plannen voor de wijk.

Stem op 16 maart 2022

De leden van de wijkraad worden verkozen. Dit gebeurt tijdens de ver- kiezingen voor de gemeenteraad op woensdag 16 maart 2022. Je mag die dag twee keer stemmen: voor de ge- meenteraad én voor je eigen wijkraad.

Word lid van de wijkraad!

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Stel je dan verkiesbaar! Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/wijkraden.