Vernieuwde speeltuin bijna klaar!

Zoals iedereen heeft kunnen zien, is er de afgelopen weken keihard gewerkt in de speeltuin. We geven u graag een update over alle werkzaamheden.

In overleg met het bestuur en Wilco de Bruijn, die namens de gemeente over de toestellen gaat en ze één keer per jaar komt keuren, wordt daarmee de veiligheid in het oog gehouden.

 

Vrolijk kunstgras

Onder de speeltoestellen lag jarenlang een ondergrond van houtsnippers en dat was hoognodig aan vernieuwing toe. Er is nu gekozen voor een duurzame oplossing.

Dus geen houtsnippers meer. Waar het mogelijk was, is er kunstgras met gekleurde stippen onder de toestellen aangebracht. Dit was een heel karwei, want om het wederom voor jaren weerbestendig te maken, moest eerst alle oude grond weggehaald worden. Daarna volgde een laag voor de afwatering van regen. Ten slotte is het afgemaakt met het mooie kunstgras met de gekleurde stippen.

 

Frisse toestellen

De toestellen zien er ook weer fris uit. Ze zijn goed onder handen genomen met een hogedrukspuit. Dit maakt het hele aangezicht van de speeltuin ook een stuk netter.

 

Voorlopig nog gesloten

Om alles goed te laten inklinken, kan er voorlopig nog niet gespeeld worden. Het is namelijk niet mogelijk om de kinderen weg te houden van de nieuwe ondergronden, want kinderen willen natuurlijk kunnen spelen zonder allerlei beperkingen. Dit is ook belangrijk vanwege het graszaad dat overal gestrooid is waar de maaier het kort kan houden. Dit graszaad heeft tijd nodig om te groeien.

 

Feestdagen

Het bestuur heeft nog steeds plannen om iets voor de kinderen te gaan doen met Halloween, Sint-Nicolaas en de Kerstdagen in het vooruitzicht. Wat dat precies gaat worden, maken we bekend op de Facebookpagina van de speeltuin en op deze website.

Namens alle kinderen en het bestuur willen we de mannen en Wilco bedanken voor al hun inspanningen om onze speeltuin weer mooi en veilig te maken.

Zodra het bestuur het sein krijgt dat er weer gespeeld mag worden, dan laten we het u uiteraard weten.

Vriendelijke groet en blijf gezond,

Het bestuur Speeltuin Neeltje Jans