Terugblik op een fantastische Sinterklaas middag

We hebben een grandioos Sinterklaasfeest gehad! Dankzij de inzet van de Sint, de drie Pietjes, de bestuursleden, DJ Peet en zijn vrouw Cokkie hebben we een fantastische middag gehad! De kinderen en hun ouders waren allen enthousiast. We blikken graag samen met u terug.

De Sint was erg blij dat de kindjes op de foto wilden. Zij hadden de Sint ook nog nooit zien dansen of een polonaise zien houden, dus dat was extra leuk. Iedereen deed gezellig mee, jong en oud(er), en liet zich van hun allerbeste kant zien.

Het was heel fijn om al die blije gezichten te zien na een heerlijke middag. De Sint heeft beloofd om volgend jaar weer naar de speeltuin te komen.

De Sint heeft iedereen bedankt voor zijn/haar komst. In de eerste plaats bedankte hij natuurlijk zijn Pieten, want zonder Pieten geen Sinterklaas. Daarna volgden de andere aanwezigen. Toen was het tijd om weer verder te gaan, want er zijn natuurlijk nog heel veel kinderen die het ook fijn vinden als hij bij hen langs komt.

Tot volgend jaar Sinterklaas, niet zeeziek worden hoor op de terugweg met de boot naar Spanje!

Meer tekst volgt onder de foto’s.

 

 

 

  

    

Die glunderende gezichtjes van die twee kinderen en heb je al die prachtige zelfgemaakte schoentjes op de schoorsteen gezien?

Erg leuke foto’s door de gesprekjes die de Sint met de kinderen had.

Het jongetje op de voorgrond Luuk (groene trui) was in de aanloop van het feest zo ontzettend zenuwachtig. Toen de Sint er dan eindelijk was, twijfelde hij geen moment meer dat bij ons toch heus de hele echte Sinterklaas was.

Een prachtige foto van twee moeders met hun kinderen na hun verlegenheid te hebben overwonnen.

De kleinste van het hele stel, maar beslist niet bang van de Sint. Hij durfde hem een handje te geven, maar ging toch ook wel naast hem zitten. Zijn oma glom van trots.

Het jongetje met het blauwe jasje en zijn moeder zijn Engelstalig, maar het jongetje begreep heel goed waar het over ging en vond het fijn dat zijn mamma erbij was, want dan heb je toch wat meer zelfvertrouwen. De speeltuin is internationaal en Sint spreekt alle talen en zeker als het over kinderen gaat.

De Sint heeft aan Luuk gevraagd of hij op zijn staf zou kunnen passen. Nou, dat was niet tegen een doof jongetje gezegd, want dat heeft hij heel trouw gedaan. Het Sint boek op de tv was al zoek en bij ons was een “inval” boek, maar Luuk heeft ervoor gezorgd dat er niet nog meer zoekgeraakt is. Goed gedaan hoor Luuk, de Sint was erg blij met jou.

Het kleine meisje in het blauwe jurkje is naast de Sint gaan zitten en is niet meer van zijn zij geweken. Hele gesprekken had ze met grote blozende koontjes en ook haar mamma was trots.

 

       

 

Er waren ook kinderen die wat later kwamen, omdat de school nog niet uit was. Die kindjes komen helemaal uit Barendrecht, omdat ze de speeltuin bij ons zo fijn vinden. Ze zijn ook altijd van de partij.

Ook de twee jongetjes zijn heel vaak in de speeltuin en hadden een gesprekje met de Sint. Let op het meisje; ze zit er nog steeds en geeft toelichting op wat er gebeurt.

Het meisje in het roze heeft een mooi plaat gekleurd en staat afwachtend te kijken of de Sint het mooi vindt en er blij mee is. Tekenen en kleurplaten inkleuren vinden alle kinderen leuk en op het prikbord is het resultaat te zien.

Een groepsfoto van de kinderen, samen met de Sint. De Pieten waren druk met het noteren van de e-mailadressen om later de foto’s toe te sturen. Een taak voor de schrijfpiet en zijn secretarispiet.

Het jongetje in het rode pak vindt het allemaal geweldig. Kijk naar zijn vuurrode wangen en zijn stralende lach, geweldig hè?

Het duurde even maar het meisje met de Sint wilde uiteindelijk toch wel op de foto en ziet er ook erg mooi uit.

De Sint vertelde dat hij vroeger ook graag in de speeltuin speelde. Dat is natuurlijk al heel lang geleden, maar “ik weet het nog goed”, zei de Sint. Hij maakte dan ook zijn ronde langs de verschillende speeltoestellen en liet de kinderen graag uitleggen wat je ermee kon doen, want vroeger waren de toestellen lang niet zo mooi als nu.

De Sint ging ook even langs DJ Peet en zijn assistente Cokkie. Zij verzorgen al jaren de muziek voor allerlei activiteiten en weten precies wat de kinderen leuk vinden.

De mevrouw op de laatste foto kwamen we onderweg naar de auto tegen. Ze wilde graag samen met de Sint op de foto.

 

                

 

Tijd voor beweging en DJ Peet wist precies wat hij moest draaien om de Sint, de kinderen en de ouders op de vloer te krijgen.

De Dans Piet kwam ook wat later, omdat ze in de wijk nog wat dansjes moest doen. Maar nu was er geen ontkomen meer aan en alle remmen gingen los.

 

Tot volgend jaar!