Feest bij de minibieb

In Charlois zijn steeds meer minibiebs. Dat zijn kleine kastjes op de stoep, vol met boeken. Mensen kunnen die boeken gratis lenen. Ze kunnen er ook andere boeken voor terugzetten, zodat anderen daar weer plezier aan beleven.

Eén van die minibiebs staat aan de Charloisse Lagedijk bij huisnummer 643. En daar is het zaterdag 5 juni vanaf 12.00 uur feest, want dat is het de Nationale Dag van de Minibieb. Bingo, een springkussen, jeu de boules en een liveoptreden van een mysteryzanger staan op het programma.

Natuurlijk is er meteen ook een boekenmarkt. ‘Het is een soort burendag’, zegt Rick Timmer die dit allemaal met buurtgenoten organiseert. Hij maakte ook het bibliotheekkastje en houdt de boekenvoorraad bij. ‘Gemiddeld twee tot drie mensen per dag gebruiken de minibieb om boeken te lenen of terug te brengen’.

In het kastje ligt ook een gastenboek. Rick: ‘Daar schrijven ze dan wat in. “Wat een ontdekking is deze minibieb, volgende week kom ik weer” schreef laatst iemand.’ Mocht iemand in de minibieb eens een boek zo goed vinden dat hij of zij het wil houden, dag mag dat. Rick: ‘Ik heb nog tien bananendozen vol boeken staan.’

Bron: Havenloods