Arboretum Pendrecht is weer open

Pendrecht heeft een uniek mooi en groen plekje, namelijk het Arboretum gelegen aan de Middelharnisstraat 275. De activiteiten hebben lang stil gelegen wegens corona, maar worden nu weer langzaam opgepakt. We informeren u hierbij graag in het kort over de mogelijkheden van het Arboretum.

In het Arboretum zijn 40 moestuinen, waar bewoners uit de buurt met veel plezier groente verbouwen en genieten van het buiten zijn. Bent u geïnteresseerd in een moestuin? Dan kunt u op de wachtlijst komen. Deze wachtlijst is momenteel erg kort: er is één wachtende voor u.

In het Arboretum zit ook de Jeu de Boules vereniging. Na een jaar stil gelegen te hebben door Corona gaan ze vanaf 26 mei weer beginnen. Als u een keer wil komen kijken, dan bent u van harte welkom op de woensdag- en de zondagmiddag vanaf 13.30 uur.

Voor kinderen zijn er kook- en tuinlessen in het Arboretum. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de Kinderfaculteit.

Heeft u ideeën of wensen om iets in het Arboretum te doen? De plek biedt vele mogelijkheden; laat het ons vooral weten!

Onze ideeën

Wij willen graag een ‘groengroep’ starten. Mensen uit de buurt die met elkaar en met ons het groen bijhouden en nog mooier maken. Een pluktuin maken behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u interesse? Neemt u dan even contact met ons op.

Het Arboretum biedt ook de mogelijkheid om Mölkky (een Fins kegelspel) en Kubb (een Zweeds gooispel) te spelen. Als er animo is om het een keer te proberen, dan gaan wij dit organiseren.

Contact

U kunt op de volgende manieren contact opnemen met het Arboretum Pendrecht:

 

Hopelijk tot ziens!

Namens Laurie Hermanns,
beheerder van het Arboretum